HAREKETİNE SAĞLIK /HEALTHY IN MOTION

HAREKETİNE SAĞLIK /HEALTHY IN MOTION

21.yy insanının yaşam tarzındaki değişikliğin getirdiği en büyük sorunların başında şüphesiz hareketsizlik ve dengesiz beslenme gelmektedir.Küresel çapta görülen salgın sebebiyle evde geçirilen uzun süreler ve azalan sosyal hayat,endişe ile stres düzeyinin artmasına ve obeziteye sebep olmaktadır.
Pandemi sürecinin olumsuz etkilerinden biri de evde geçirilen zamanın bir süre sonra kısır döngüye girmesidir. Kısıtlı yapılan fiziksel aktiviteler, bireylerin sağlığı, refahı ve yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır. Fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenme düzeni bu süre boyunca sakin kalmamıza ve sağlığımızı korumaya yardımcı olacak değerli alışkanlıklardır. Projemiz uzaktan eğitim sürecinde web2. 0 araçlarını da kullanarak çeşitli etkinliklerle öğrencilere bu alışkanlıkları kazandırma amacı gütmektedir.

27.01.2021 213

HEDEFLER

Hedefler
•Günlük yaşam ve iletişim için bilgi toplumu teknolojilerini güvenli şekilde kullanır.
•Harmanlanmış öğrenme yaklaşımlarını destekleyecek dijital yeterlilikleri artacaktır.
•Yaratıcı, eleştirel, mantıksal ve çözüm odaklı düşünme becerilerini geliştirir.
•Sağlıklı yaşam için hareketin gerekli olduğunu farkeder.
• Öğrencilere yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılır.
•Müziklerde yer alan farklı ezgi cümlelerini harekete dönüştürür.
•Seçtiği müzik eşliğinde bir çalışma koreografisi oluşturur.
•Sağlığını korumak için günlük ve haftalık beslenme listesi hazırlar.
•Kültürümüze ve diğer kültürlere ait çocuk oyunlarını oynar.


ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz ocak ayında proje ortağı okulların tanışması, görev paylaşımı, proje afiş, logo ve sloganın belirlenmesi, sosyal medya hesaplarının açılması, ilgili anketlerin düzenlenmesi ve öğrenci velilerine yönelik eTwinning ve güvenlik konusunda bilgilendirme çalışmaları ile başlayacak olup; mayıs ayında süreç içerinde yapılan çalışmaların ortaklarla değerlendirilmesi ve ortak ürün çalışmaları ile sonlanacaktır. Ortak okullarla birlikte belirlenen Web 2.0 araçlarıyla sağlıklı ve dengeli beslenmeyi destekleyici fiziksel aktiviteler ve ritim duygularını da geliştirecek etkinlikler aylık çalışmalar şeklinde yapılacaktır.Her ay düzenli olarak öğrencilere bu süreçte ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılacaktır.
•Tüm etkinlikler ortak okullarla birlikte süreç içerinde güncellenecektir.

BEKLENEN SONUÇLAR

Faaliyetler öğrenci ve velilerinin büyük bir bölümü tarafından aktif katılımla desteklenecektir. Öğrencilerin akademik başarıları ile fiziksel ve ruhsal yeterliliklerine olumlu katkı sunacaktır.
Disiplinler arası bütünlük olması nedeniyle öğrencilerin farklı becerilerinden yararlanılacak, bilinmeyen yönleri keşfedilebilecek.
Web 2.0 uygulamalarını kullanan öğrenciler; öğrenim hayatlarında ve ileriki yaşamlarında dijital okuryazar, aktif ve katılımcı bireyler olurlar.
Öğrenciler öğrendikleriyle gerçek hayat arasındaki bağlantıyı daha iyi anlayacak ve günlük hayat problemlerine çözüm bulacaklar.
Proje sonunda proje ortaklarının ortak kararıyla belirlenecek ortak bir ürün (e-dergi, e-kitap,e-hikaye veya video...vb) hazırlanacak.

27-01-202127-01-202127-01-202127-01-202127-01-2021