Yemliklerimi süslüyorum, kuşları besliyorum.

Proje hakkında

Çocuklara doğa ve hayvan sevgisi kazandırmak. Doğadaki hayvanlara karşı sorumluluk bilinci kazandırmak için geri dönüşüm malzemelerini kullanarak rengarenk yemlikler yapılacak ve süslenecek. Yem ihtiyacını karşılamak için öğretmen ve velilerden destek alınacak. Hazırlanan yemlikler okul bahçesi ve mahalledeki ağaçlara asılarak kuşların beslenmesi sağlanacak. Proje yemliklerdeki yemlerin yenilenmesiyle kış boyu devam edecek.

18.01.2021 224

HEDEFLER

Çocukların hayvanlara karşı sorumluluk bilinci kazanmasını sağlamak. El becerilerinin ve hayal güçlerinin gelişmesi hedeflenmektedir.

ÇALIŞMA SÜRECI

Birinci hafta yemliklerin hazırlanması:
İkinci hafta yemliklerin ağaçlara asılması:
Yemliklerin haftalık kontrol edilmesi ve yemler bittikçe yenilenmesi:
Projenin mart ayı sonu kadar devam etmesi sağlanacak.

BEKLENEN SONUÇLAR

Kışın yem bulmakta zorlanan kuşların hem yem hem barınak ihtiyaçları sağlanacak. Öğrencilere doğa ve hayvan sevgisi kazandırılacak. Yemliklerin öğrenciler tarafından hazırlanması sağlanarak, el becerileri geliştirilecek.